Predavanje u sklopu projekta “Gradimo mostove, a ne zidove: Uloga univerziteta u izgradnji mira” Norveškog helsinškog komiteta iz Osla

This post is also available in: enEnglish (енглески)

Msc Aleksandar R. Ivanović, predsednik udruženja “MONITOR”, održao je predavanje, 22.03.2013. godine iz predmeta Interkulturalno razumevanje, ljudska prava i pomirenje, na temu: ““Tolerancija kao neophodan faktor interkulturnog razumijevanja i Mirno rješavanje konflikata”.

 

Nastava iz predmeta Interkulturalno razumevanje, ljudska prava i pomirenje se realizuje u sklopu regionalnog projekta Norveškog helsinškog komiteta iz Osla pod nazivom “Gradimo mostove, a ne zidove: Uloga univerziteta u izgradnji mira”. Partner na projektu je i Internacionalni univerzitet u Novom Pazaru, koji predavanja organizuje u letnjem semestru 2012/2013. godine za studente osnovnih studija.

 

Predavanje je imalo za cilj da se studenti upoznaju sa značenjem pojma tolerancija, kao i sa odnosom između tolerancije i interkulturalnog razumevanja. Takođe, predavanje je imalo za cilj da se studeni upoznaju sa prirodom konflikta, tj. sa procesom nastanka i razvoja jednog konflikta, kako bi zatim usvojili znanja o najefikasnijim metodama za upravljanje konfliktom, odnosno za mirno rešavanje konflikta.