Učešće na devetom seminaru za mlade istraživače iz oblasti radnog i socijalnog prava u Segedinu (Mađarska)

This post is also available in: enEnglish (енглески)

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Od 20-22. maja 2016. godine na Pravnom fakultetu Univerziteta u Segedinu održan je „Deveti seminar za mlade istraživače iz oblasti radnog i socijalnog prava“ (The 9th Seminar for young researchers on Labour Law and Social Law). Seminar je organizovan od strane Mreže mladih istraživača evropskog radnog i socijalnog prava (Network on European Labour and Social Law of Young Researchers), a zvanični jezik seminara je bio engleski.

Mreža mladih istraživača evropskog radnog i socijalnog prava ima za cilj promociju naučne diskusije i saradnje između studenata postdiplomskih studija i postdoktoranata koji se bave istraživanjem u oblasti radnog i socijalog prava (socijalne sigurnosti) na tlu Evrope. Rad mreže je kao i prethodnih godina podržan je od strane profesora Tina Jaspersa, sa Univerziteta iz Utrehta,  Volfharda Kotea sa Martih Luter Univerziteta iz Halle-Wittenberga, Jozefa Hajdua sa Univerziteta iz Segedina i Lukaša Pisarčkog sa Univerziteta u Varšavi. Cilj, ovogodišnjeg seminara je promocija pospešivanje međunarodne saradnje između predstavnika pravnih fakulteta iz različitih država. Deveti po redu seminar obuhvatio je sledeće tematske celine:

– Međunarodno pravo rada i socijalno pravo (pravo socijalne sigurnosti);

– Evropsko zapošljavanje i evrospsko radno i socvijalno pravo (pravo socijalne sigrnosti);

– Uporedno radno i socijalno pravo (pravo socijalne sigurnosti).

Učesnici ovog seminara bili su mladi istraživači iz sledećih zemalja: Nemačke, Holandije, Danske, Rusije, Izraela, Mađarske, Italije, Francuske, Španije, Poljske, Srbije i Crne Gore.

Učešće na seminaru uzeli su i članovi udruženja “Monitor”, doc. dr Dragana Ranđelović i MSc Ankica Ivanović. Oni su predstavili svoj zajednički rad na temu „Slanje radnika na rad u inostranstvu prema aktuelnom zakonodavstvu Republike Srbije – izazovi i perspektive (Referral employees to temporary work abroad according to the law of Republic of Serbia – challenges and perspectives)“.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_gallery type=“image_grid“ images=“249,251,116″ css_animation=“rotateIn“ css=“.vc_custom_1503919465098{border-radius: 3px !important;}“][/vc_column][/vc_row]