Otvoreno regionalno takmičenje u simulacionim sudnicama na Kopaoniku

This post is also available in: enEnglish (енглески)

Na Kopaoniku je 22. maja 2017. godine otvoreno regionalno takmičenje u simulaciji suđenja u organizaciji NVO „Monitor“ iz Novog Pazara i Departmana za pravne nauke Internacionalnog Univerziteta u Novom Pazaru.

Prva sudnica je prezentovana od strane studenata izdvoje visokoškolske jedinice IUNP-a iz Subotice iz predmeta obligaciono pravo – overa ugovora o prodaji.

Nakon toga je usledila prezentacija sudnice iz krivičnog prava koju su prikazali studenti četvrte godine iz Novog Pazara.

Nakon završetka radnog dela prvog radnog dana takmičenja, učesnici su iskoristili vreme za obilazak Kopaonika i korišćenje usluga hotela.

U drugom delu prvog radnog dana regionalnog takmičenja u simulaciji suđenja takmičarima su se pridružile i takmičarske ekipe iz Banja Luke, Sarajeva i Travnika predvođeni predmetnim nastavnicima prof. dr Miletom Matijevićem, Mr Adnanom Pirićem, Mr Mirzom Čauševićem i MSc Irinom Šolajom.

Na otvaranju popodnevnog dela takmičenja prisutnima su se obratio prof. dr Mile Matijević koji je ispred studenata iz Banja Luke, Sarajeva i Travnika pozdravio organizatore takmičenja i poželeo uspešan rad studentima.

U nastavku takmičenja prezentovane su dve sudnice iz krivičnog prava od strane ekipa iz Travnika i Banja Luke. Nakon toga je upriličena žurka za sve studente učesnike takmičenja.