Realizovano četrnaest vršnjačkih edukacija u regionu jugozapadne Srbije iz oblasti borbe protiv diskriminacije, govora mržnje na internetu i toksičnih narativa

This post is also available in: enEnglish (енглески)

U periodu od 8 avgusta do 29 septembra 2020 na prostoru jugozapadne Srbije u sklopu programa „Borba protiv diskriminacije, govora mržnje na internetu i toksičnih narativa u multikulturnim regionima Srbije“ realizovano je četrnaest vršnjačkih edukacija. Edukacije je pohađalo 135 mladih ljudi iz ovog regiona. Projekat je realizovan u organizaciji OCD Monitor, a uz finansijsku podršku Evropske unije i Saveta Evrope.

Cilj edukacija je bio da se na ovom prostoru poveća nivo znanja među mladima iz oblasti promovisanja i podsticanja borbe protiv diskriminacije i govora mržnje na internetu po osnovu etničke, nacionalne, verske ili rasne pripadnosti, sa posebnim naglaskom na izgradnju poverenja među mladima.

Ovaj projekat je kreiran sa ciljem borbe protiv posledica koje je pandemija virusa COVID-19 imala na već osetljive grupe u društvu, a podržan je kroz zajednički projekat Evropske unije i Saveta Evrope „Promocija različitosti i jednakosti u Srbiji”.

@jp.horizontal.facility, @CoE_EU_HF @coeantidiscrimination #hatespeech #discrimination #equality #humanrights #monitor #CSOmonitor