Završen je jednomesečni seminar za pripremu pravosudnog ispita u organizaciji OCD Monitor i Misije OEBS-a u Srbiji

This post is also available in: enEnglish (енглески)

U periodu od 12-28 aprila 2021. godine realizovan je besplatni online seminar za pripremu polaganja pravosudnog ispita na kome je učestvovalo 35 odabranih kandidata iz javnih i privatnih institucija iz Novog Pazara, Raške, Sjenice, Tutina i Prijepolja. Zbog aktuelne situacije sa virusom COVID-19 seminar je organizovan po online modelu i uz upotrebu digitalnih tehnologija i inovativnih metoda učenja, a sastojao se od organizovanja online predavanja iz 5 oblasti u toku aprila 2021. kao i korišćenja pratećih video tutorijala za oblasti koje nisu obuhvaćene online predavanjima, a koje je Misija OEBS-a u Srbiji razvila sa svojim partnerima. 4 predavača održalo je 20 sati predavanja iz 5 različitih oblasti prava (radno pravo, poslovno pravo, upravno pravo, međunarodno privatno pravo i krivično materijalno pravo) nudeći široki pristup u obradi nastavnih jedinica radi što bolje pripreme polaznika za ispit, kombinujući teoriju i praksu.

Tokom seminara, svakom polazniku bilo je obezbeđeno korišćenje seta priručnika za pripremu pravosudnog ispita od izdavača „Projuris“.

Seminar je realizovala Misija OEBS-a u Srbiji u saradnji sa OCD Monitor iz Novog Pazara, uz finansijsku podršku Vlade Švajcarske.

@OSCE_Serbia #OSCE_Serbia #monitor @monitornp #barexam #polaganjepravosudnog #pravosudniispit