Predstavljanje projekta članovima Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara

This post is also available in: enEnglish (енглески)

Članovi Saveta za bezbednost Grada Novog Pazara upoznati su na sednici koja je odrzana 05.09.2022. godine sa ciljevima projekta „Učešće građana u izradi akcionog plana za sprovođenje Plana održivog razvoja Grada Novog Pazara – Bezbednosni modul, za period 2021-2030“, kao i sa projektnim aktivnostima koje nas očekuju u narednom periodu.

Podsećamo da ovaj projekat, koji OCD MONITOR realizuje u partnerstvu sa gradom Novim Pazarom, uz podršku Misije OEBS-a u Srbiji, ima za cilj unapređenje stanja ljudske bezbednosti u Novom Pazaru u periodu 2021-2030.

Specifični ciljevi projekta ogledaju se u:

– naučnom i stručnom doprinosu izradi Akcionog plana za sprovođenje Plana održivog razvoja Grada Novog Pazara – Bezbednosni modul za period 2021-2030;

– uspostavljanju dijaloga između građana, akademske zajednice, civilnog društva, medija, bezbednosnih institucija u izradi Akcionog plana, u skladu sa bezbednosnim potrebama lokalne zajednice, kroz partnerstvo i korišćenje raspoloživih mehanizama kao što su, na primer, javne konsultacije;

– zalaganje za donošenje Nacrta Akcionog plana za sprovođenje Plana održivog razvoja Grada Novog Pazara – Bezbednosni modul 2021-2030.

@osce_serbia #novipazar #savetzabezbednostgrada #akcioniplan #ljudskabezbednost